Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Word vrijwilliger bij Huis Bartolotti

Open jij de deur bij het mooiste grachtenpand van Amsterdam? 

Huis Bartolotti - Amsterdam

Voor het fraaie museumhuis Huis Bartolotti aan de Amsterdamse Herengracht zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die onze bezoekers gastvrij ontvangen.

In Huis Bartolotti leren bezoekers niet alleen wat dit pand zo bijzonder maakt, maar ervaren ze ook hoe het was om er te wonen. Er zijn geen afscheidingskoordjes of bordjes met ‘niet aanraken.' Onze gasten ontdekken wat er in de wandkast is opgeborgen en mogen plaats nemen op die sierlijke 19e-eeuwse fauteuil onder het genot van een kopje thee. De audiotour vertelt het verhaal over het huis en de bewoners.

We zijn opzoek naar gastheren en -vrouwen én kernvrijwilligers!

De rol van de gastheer en gastvrouw

Als gastpersoon ontvang je de bezoekers gastvrij in het museumhuis. Je kan meer over het huis vertellen als de bezoeker een vraag heeft, je weet de geheimen van het huis te laten zien, en je maakt een praatje in de historische keuken waar we ook koffie en thee schenken. Sommige vrijwilligers vinden het leuk om koekjes te bakken, de ander heeft veel meer met de kunst in de balzaal.

De rol van de kernvrijwilliger

Kernvrijwilligers zijn verantwoordelijk voor het huis tijdens hun dienst. Zo hebben ze de sleutel van het huis, weten ze precies hoe ze moeten openen en afsluiten en hebben ze een BHV-cursus gedaan. De kernvrijwilligers zijn het eerste aanspreekpunt voor vrijwilligers en gasten.

Wat verwachten wij?

Voor Huis Bartolotti is Hendrick de Keyser Monumenten op zoek naar vrijwilligers met goede communicatieve en sociale vaardigheden, die het leuk vinden om met mensen te werken. Er is geen specifieke voorkennis of ervaring vereist, maar interesse in architectuur, het pand of de geschiedenis van de regio is gewenst. Als gastpersoon ben je minimaal 2 dagdelen per maand aanwezig (Ma t/m wo). Als kernvrijwilliger ben je er ongeveer twee keer in de week.

Wat kan je van ons verwachten?

Ten eerste betekent vrijwilligerswerk bij Hendrick de Keyser natuurlijk werken in de meest bijzondere huizen van Nederland, maar ook in een bijzonder museum waar je de bezoekers niet verbiedt om ergens te gaan zitten, maar hen daar juist toe uitnodigt. Je werkt altijd samen met anderen. Onze vrijwilligers roosteren zichzelf online in, zodat er veel flexibiliteit is.

Jaarlijks worden lezingen en workshops georganiseerd met betrekking tot de woonhuisgeschiedenis, sociale geschiedenis of andere regionale geschiedenis, altijd in het kader van Huis Bartolotti. Leerzaam, en vooral erg gezellig!

Als vrijwilliger bij Hendrick de Keyser Monumenten wordt je standaard lid van de vereniging. Als lid kun je alle museumhuizen van de vereniging gratis bezoeken, maar ook deelnemen aan activiteiten en lezingen door het hele land.

Ook is er een reiskostenvergoeding beschikbaar en hebben we een WA- en ongevallenverzekering afgesloten voor onze vrijwilligers. Kernvrijwilligers ontvangen hier bovenop €15,50 dagvergoeding per gewerkte dienst (inclusief reiskosten)

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk in Huis Bartolotti? Stuur dan een bericht naar f.deboer@hendrickdekeyser.nl.

Stuur een e-mail naar info@hendrickdekeyser.nl als je in het algemeen geïnteresseerd bent in vrijwilligerswerk bij Hendrick de Keyser.