Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?

Katern Museumhuis Van Ravesteyn

Architect Sybold van Ravesteyn ontwierp in de jaren dertig zijn eigen woonhuis. Het werd een compact en strak modern huis in de stijl van het Nieuwe Bouwen, maar met golvende en ronde elementen. Ontdek waarom het huis zo bijzonder is in het "Katern Museumhuis Van Ravesteyn", dat onderdeel is van het Verzamelalbum Ons Huis.

Prijs
€ 4,00
Utrecht - Prins Hendriklaan 112 Museumhuis Van Ravesteyn

Museumhuis Van Ravesteyn was in 1932 klaar. Van Ravesteyn gebruikte bij de bouw nieuwe materialen, zoals staal en beton en had veel aandacht voor het wooncomfort. Het huis kreeg een badkamer, twee wc's en centrale verwarming. Zijn ervaring als architect bij de Nederlandse Spoorwegen kwam goed van pas bij het efficiënt indelen van de woning en zie je ook terug in materiaalgebruik en allerlei praktische oplossingen.

Dit, en meer lees je in het "Katern Museumhuis Van Ravesteyn", onderdeel van het Verzamelalbum Ons Huis.