Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?

Katern Museumhuis Van Meerten

Lambert van Meerten was een enthousiast verzamelaar van bouwfragmenten, Delfts aardewerk en meubilair met een buitengewone interesse voor de Gouden Eeuw. Zijn collectie kreeg zo'n omvang dat hij een huis liet bouwen voor zijn verzameling. Dit is nu Museumhuis Van Meerten. Ontdek waarom het huis zo bijzonder is in het "Katern Museumhuis Van Meerten", dat onderdeel is van het Verzamelalbum Ons Huis.

Prijs
€ 4,00
Delft, Huis Lambert Van Meerten

Het huis dat nu toegankelijk is als Museumhuis, was een gezamenlijk project van Lambert van Meerten, Adolf le Comte, Jan Schouten en Leonard Couvée. Le Comte en Couvée waren de artistieke hoofdontwerpers en Schouten de architect-bouwkundige. Zo verrees tussen 1891 en 1893 het huis aan de Oude Delft. Met zijn natuurstenen gevel in een abstracte variant van de renaissancestijl is het een buitengewone verschijning. Het huis was voorzien van modern comfort zoals vloerverwarming, gaslicht en elektriciteit. 

Dit, en meer lees je in het "Katern Museumhuis Van Meerten", onderdeel van het Verzamelalbum Ons Huis.