Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?

Katern Museumhuis Van Eysinga

Frans Julius Van Eysinga verbouwde en vergrootte tussen 1779 en 1781 dit pand tot een statig stadshuis in Lodwijk XVI-stijl, passend bij zijn functie als lid van de Provinciale Staten van Friesland. Ontdek waarom het huis zo bijzonder is in het "Katern Museumhuis Van Eysinga", dat onderdeel is van het Verzamelalbum Ons Huis.  

Prijs
€ 4,00
Museumhuis Van Eysinga, Leeuwarden (foto Arjan Bronkhorst)

Maar liefst zeven vensters breed moest het huis worden, nu toegankelijk als Museumhuis Van Eysinga. Dat lukte pas toen Van Eysinga het naastgelegen hoekpand kon kopen. In 1806 was zijn stadspaleis compleet. Op de bel-etage liggen de hal en ontvangstvertrekken van het huis, rijk gedecoreerd met marmer, stucwerk, houten lambriseringen en behangselschilderingen. Het souterrain met keukens en voorraadkelders was het domein van het personeel.

Dit, en meer lees je in het "Katern Museumhuis Van Eysinga", onderdeel van het Verzamelalbum Ons Huis.