Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?

Katern Museumhuis Rams Woerthe

De schatrijke houthandelaar Jan Hendrik Tromp Meesters gaf eind 19de eeuw de opdracht voor de bouw van deze villa aan het bekende architectenbureau Van Gendt. Rams Woerthe werd niet alleen een buitengewoon prettig woonhuis voor zijn gezin, de villa was bovenal bedoeld om zijn gasten tijdens feesten en diners te imponeren. Ontdek waarom dit huis zo bijzonder is in het "Katern Museumhuis Rams Woerthe", dat onderdeel is van het Verzamelalbum Ons Huis.  

Prijs
€ 4,00
Villa Rams Woerthe, Steenwijk

Museumhuis Rams Woerthe beschikt over een monumentale entreehal, een royale dienstvleugel en een rijke inrichting in art nouveau-stijl. Het park rondom het huis, ontworpen door landschapsarchitect Hendrik Copijn, is door de vele ramen en doordachte zichtlijnen overal in het huis te beleven. Zo vormen tuin en huis een eenheid. Wat Rams Woerthe ook bijzonder maakt, zijn de prachtige wandschilderingen van Co Breman met taferelen uit het boerenleven en het gebrandschilderde raam in art nouveau-stijl van Jan Schouten.

Dit, en meer lees je in het "Katern Museumhuis Rams Woerthe", onderdeel van het Verzamelalbum Ons Huis.