Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?

Katern Museumhuis Polman

Huis Polman ligt in de Karwijhof in Nagele. Dit dorp werd in de jaren vijftig gebouwd, als enige in Nederland geheel volgens de principes van het Nieuwe Bouwen. De Karwijhof is een van de best bewaarde woonhoven van Nagele. Ontdek waarom het huis zo bijzonder is in het "Katern Museumhuis Polman", dat onderdeel is van het Verzamelalbum Ons Huis.

Prijs
€ 4,00
Nagele, Huis Polman (foto Arjan Bronkhorst)

Museumhuis Polman is geheel ingericht in de stijl van de jaren vijftig, de bouwtijd van de 32 arbeiderswoningen in de Karwijhof. De compacte twee-onder-een-kapwoningen zijn ontworpen door architecten Lotte Stam-Beese en Ernest Groosman. De huizen hebben voor die tijd verrassend veel lichtinval en bijzonder is dat ze al bij oplevering van allerlei gemakken waren voorzien, zoals een bijkeuken met lavet, een ingebouwde Bruynzeel-keuken en een zogenaamde 'waskast'.

Dit, en meer lees je in het "Katern Museumhuis Polman", onderdeel van het Verzamelalbum Ons Huis.