Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Katern Museumhuis Bonck

Op een landtong tussen de historische havens van Hoorn ligt het bijzondere Huis Bonck, met een grotendeels vroeg 17de-eeuwse indeling en interieurafwerking .Huizen als deze, met zoveel historische onderdelen, zijn in Nederland op de vingers van één hand te tellen. Ontdek waarom dit huis zo bijzonder is in het "Katern Museumhuis Bonck", dat onderdeel is van het Verzamelalbum Ons Huis.

Prijs
€ 4,00
Huis Bonck, Hoorn ( foto Arjan Bronkhorst)

Museumhuis Bonck is nog gebouwd met een volledig houtskelet, dat grotendeels behouden bleef. Deze constructie is zeven vakken diep en bestaat uit muurstijlen, korbelen, sleutelstukken en dekbalken. De sleutelstukken zijn fraai bewerkt met bladornamenten. Overal in het huis liggen historische vloeren. De kap is onder de pannen nog steeds onbeschoten. Bij de uiterst terughoudende restauratie is het 17de-eeuwse karakter van het huis zoveel mogelijk gerespecteerd. Dit, en meer lees je in het "Katern Museumhuis Bonck", onderdeel van het Verzamelalbum Ons Huis.