Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Wat doe ik bij een verstopte riolering? En hoe kan ik verstoppingen in de toekomst voorkomen?

Wanneer uw gootsteen of de spoelbak verstopt is geraakt kunt in veel gevallen de verstopping eenvoudig verhelpen door de zwanenhals los te schroeven (vergeet niet om hier een emmer onder te plaatsen!) en deze schoon te maken. Gebruik geen agressieve ontstoppingsmiddelen. Deze tasten het materiaal waarvan de afvoerleidingen zijn gemaakt aan en kunnen uiteindelijk zelf steenachtige verstoppingen veroorzaken.

Om verstoppingen te voorkomen is het verstandig om gebruik te maken van een zeefje in de gootsteen om zo te voorkomen dat etensresten e.d. in de afvoerleidingen terecht komen. Verwijder daarnaast met enige regelmaat vuil en zeepresten uit de afvoer van de douche en het bad. Spoel nooit kattenbakvulling, maandverband en bouwmaterialen zoals gips en cementresten door het toilet of de gootsteen. Deze middelen zijn te zwaar om door het afvalwater weggespoeld te worden en hopen zich op in de riolering, waar ze uitharden en ernstige verstoppingen veroorzaken. U kunt afvoerleidingen zo veel mogelijk vrij houden van aangekoekt vuil, vet- en zeepresten door met enige regelmaat heet water door de afvoerleidingen te laten lopen, bijvoorbeeld door de wasmachine en de vaatwasser (leeg) op de heetste stand te laten draaien. Dit is niet alleen goed voor de afvoerleidingen maar ook voor de machine.