Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Vrijwilligers gezocht in Huis Sloëtjes, Hilversum! 

In oktober 2023 openen wij ons nieuwste museumhuis; Huis Sloëtjes in Hilversum. Dit jaren ’50 huis is een feest van herkenning; het is nog volledig zo ingericht zoals het was toen Ton en Nel Sloëtjes het kochten in 1955. Alles in het huis is nog authentiek en dat maakt het ontzettend bijzonder. 

Bezoekers in het museumhuis worden uitgedaagd om het huis eigen te maken en zelf op ontdekking te gaan in deze tijdscapsule. 

Voor dit huis zijn we opzoek naar coördinerende vrijwilligers (kernvrijwilligers), gastheren en -vrouwen, en mensen die graag helpen in de tuin of bij het onderhoud van het interieur. 

De gastvrouwen en -heren ontvangen de bezoekers en helpen ze op weg in het huis. Je kan eventuele vragen over het huis beantwoorden en vindt het leuk om na te kletsen onder het genot van een kopje koffie of thee. De kernvrijwilligers dragen iets meer verantwoordelijkheden, zo zijn zij verantwoordelijk voor het veilig openstellen van het huis, hebben ze de sleutel van het pand en ondersteunen ze de andere vrijwilligers in hun rol. 

Voor het bijhouden van de tuin en het bijzondere interieur zijn we opzoek naar mensen die het leuk vinden om onder toeziend oog van Hendrick de Keyser Monumenten te helpen met het verzorgen van de buitenkant (tuinen) en de binnenkant van dit huis. Natuurlijk kunnen meerdere rollen gecombineerd worden. 

Wat bieden we je als vrijwilliger 

Hendrick de Keyser Monumenten biedt vrijwilligers een werkplek in dit bijzondere huis, samen met andere gezellige vrijwilligers. Je ontvangt een gratis lidmaatschap, hiermee kun je alle museumhuizen gratis bezoeken en word je natuurlijk uitgenodigd voor alle ledenactiviteiten van de vereniging. Je ontvangt reiskostenvergoeding tot 15km. De kernvrijwilligers ontvangen een dagvergoeding van €15,50 per gewerkt dagdeel. Daarnaast organiseren we natuurlijk ook leuke vrijwilligersuitjes, zo zijn we dit jaar met alle vrijwilligers naar Paleis het Loo geweest voor de vrijwilligers bedankdag 2023. 

Onze vrijwilligers vinden dit werk vooral leuk door de combinatie van de afwisselende bezoekers en de kunst en architectuur in het museumhuis. 
Natuurlijk zullen voor de opening trainingen zijn om het Huis Sloëtjes beter te leren kennen en alvast elkaar te leren kennen. 

Wat vragen we? 

Huis Sloëtjes zal open zijn op vrijdag en zaterdag van 11h tot 17h. Deze dagen zijn verdeeld in twee diensten, een ochtenddienst en een middagdienst. Als gastheer of -vrouw ben je minstens tweemaal in de maand beschikbaar. Als kernvrijwilliger ben je er het liefst net iets vaker. 
Specifieke voorkennis is niet nodig, interesse in architectuur en/of de geschiedenis van de regio is gewenst. Daarnaast ben je woonachtig in de gemeente Hilversum of omstreken. 

Interesse? 

Mail of bel dan naar Femke de Boer, coördinator van Huis Sloëtjes. 

f.deboer@hendrickdekeyser.nl – 06 22119915