Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Restauraties

De volgende restauraties zijn onlangs voltooid:

Huis Bonck

Voorafgaand aan de inrichting als Museumhuis is de 17de-eeuwse indeling in het nog grotendeels authentieke casco hersteld. Ontbrekende onderdelen (een gangwand van 4,5 meter hoog met beschot en een bedstede) van de 17e-eeuwse indeling zijn teruggebracht op de oorspronkelijke plaats.

In Huis Bonck krijg je nu een unieke indruk van het wonen en werken in de 17e eeuw. 

Bijzonder is het hangkamertje in het voorhuis dat letterlijk is 'opgehangen' aan de zolderbalk, vandaar de naam. 

De Atelierwoning op Vlieland

Achter in de tuin van een van de oudste huizen op Vlieland, Tromp's Huys staat sinds 1962, dit voormalige atelier en vakantiehuis De Atelierwoning. 

Het is gerestaureerd en in gericht als Monument en Bed. Het heeft een vrij op de 'sixties' geïnspireerde inrichting gekregen met modern comfort.

Naast vakantieverblijf zal het huisje door museum Tromp's Huys ieder jaar enige tijd ter beschikking worden gesteld aan een artist in residence

Toussaintkade 22 in Den Haag

De restauratie van het neoclassicistische Huis Tuyt levert verschillende verrassingen op.

Van een bijzondere gevelsteen onder de kroonlijst tot ontbrekende beschilderingen onder een later aangebracht plafond en op de wanden. Datering: 1886.

Huis Lambert van Meerten aan de Oude Delft

Na het voorzichtig wegkrabben van verschillende verflagen bleek dat bovenin de lantaarn een beschilderde decoratie was aangebracht.

De vrijgelegde kleurlagen dateren waarschijnlijk uit de periode van 1909-1918. Na de restauratie is de kleur weer terug in het pand aan de Oude Delft.

Weeshuis in Schiedam

Restauratie en herstel van de noordvleugel in het voormalige 'Weeshuis der Hervormden' te Schiedam.

Het laat-18de-eeuwse pand krijgt zijn historische structuur terug. Op basis van de oude indeling worden appartementen in het complex gerealiseerd.