Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
van Ravesteyn
van Ravesteyn
van Ravesteyn
van Ravesteyn
van Ravesteyn
Overnachten

Huis Van Ravesteyn in Utrecht

Prins Hendriklaan 112, 3584 ES Utrecht, Utrecht

prijs per nacht vanaf
€ 170,-
Aantal personen
4
Altijd al eens in een museum willen slapen? In Huis Van Ravesteyn stap je binnen in de wereld van deze eigenzinnige architect.  

LET OP: Vanaf april 2023 is Huis van Ravesteyn helemaal museumhuis geworden en kan dit huis niet langer geboekt worden als vakantiehuis.

Houd de website in de gaten voor speciale momenten waarop er toch gelogeerd kan worden.

 

Vakantiewoning en museum in één

Altijd al eens in een museum willen slapen? Dat kan in de voormalige Utrechtse woning van architect Van Ravesteyn (1889-1983), vooral bekend door zijn werk voor de Nederlandse Spoorwegen en Diergaarde Blijdorp.
Hier ontdek je Van Ravesteyns expressieve en vrije bouwstijl. Van plafonds gedecoreerd met gebogen latjes tot rechthoekige vensters met cirkelvormige ramen en tafels en kasten met golvende contouren. Ontbijt of dineer aan zijn originele eettafel en raak geïnspireerd door de werkruimte, waar het ‘speelse’ de klok slaat. In deze comfortabele moderne woning krijg je een uniek kijkje in het leven van deze vooruitstrevende en eigenzinnige architect.  

Informatie

 • Gebouwd in 1932
 • Ruime tuin en terras
 • Geschikt voor 4 personen
 • Ruime kamer
 • Woon-, eet- en werkgedeelte
 • Authentieke vaste inrichting
 • Een slaapkamer met tweepersoonsbed
 • Twee slaapkamers met elk 1 eenpersoonsbed
 • Check in vanaf 16:00 uur, check out 10:00 uur

Van Ravesteyn benutte een driehoekig perceeltje dat overbleef nadat een aannemer een rij traditionele jaren dertig huizen had gerealiseerd. Op het taps toelopende stuk grond paste geen standaard woning meer. Maar daar wist de architect wel raad mee. Tot op hoge leeftijd bleef hij op deze plek wonen; nu is het huis afwisselend in gebruik als museumhuis Van Ravesteyn en van maandag tot vrijdag exclusief te huur als uniek vakantiehuis. 

Doen in de omgeving

 • Ontdek het mooie Utrecht: slenter langs de historische grachten, beklim de Dom, strijk neer op een van de vele terrassen of 'shop till you drop'
 • Waai uit tijdens een lange wandeling of fietstocht op de Utrechtse Heuvelrug
 • Bezoek het zeer dichtbij gelegen Rietveld Schröderhuis, het Centraal Museum of Slot Zeist 

 

Reserveer dit pand

Minimaal 2 nachten

Kosten

Als lid van Vereniging Hendrick de Keyser krijg je 10% korting. Word nu lid

Kosten worden berekend na selectie van een datum en aantal personen.

Monument
Toeristenbelasting
Totaal

Kosten bijwerken

Let op: reserveringen met ledenkorting kunnen enkel telefonisch of per mail gedaan worden.