Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Huis Tichelaar Makkum
Huis Tichelaar II Makkum
Huis Tichelaar II Makkum
Huis Tichelaar II Makkum
Overnachten

Huis Tichelaar II in Makkum

Turfmarkt 5, 8754 CH Makkum, Friesland

prijs per nacht vanaf
€ 155,-
Aantal personen
3
Overnachten te midden van de beroemde tegels uit de Tichelaar-fabriek, dat kan in dit historische huis in hartje Makkum.

De Makkumse tegelbakker Freerk Jansz Tichelaar liet deze woning bouwen in 1669 en legde daarmee de basis van het beroemde Makkumer aardewerk. En bij zijn tegelkunstwerken alleen bleef het niet. Generatie op generatie voegde vakmensen op deze plek nieuwe tegeltableaus toe. Daardoor diende het woonhuis eveneens als showroom van de fabriek en kan jij hier nu, eeuwen later, de Friese tegeltraditie in volle glorie bewonderen.

Door de ligging aan de achterzijde van het pand kijk je uit op de romantische tuin. Hier begin je je dag met een lekker ontbijt, terwijl je comfortabel vertoeft in een van de tuinstoelen. Bij minder weer kun je uitgebreid tafelen in de lichte woonkamer of een avondje verblijven op de okergele designbank.

Genieten van een optimale nachtrust doe je in de historische bedstede of het comfortabele tweepersoonsbed. Of je nu veel of weinig thuis zal zijn: de combinatie van de moderne inrichting met de historische balkenplafonds, tegelplateaus, plavuizen vloeren en bijzondere details zal je nog lang bijblijven.

De woning kan eventueel in combinatie met Huis Tichelaar I, liggend aan de voorzijde, worden gehuurd. De tussendeur in de gang, die de twee appartementen van elkaar scheidt, wordt dan opengezet. 

Doen in de omgeving

 • Bezoek het pittoreske dorpje Makkum
 • Ontdek het grote aanbod van winkels, terrasjes en restaurants
 • Vaar over het IJsselmeer of kies een van de vele andere watersportmogelijkheden
 • Maak een fietstocht langs het strand en de dijk

Informatie

 • Achterhuis
 • Met (gedeelde) achtertuin
 • Geschikt voor 3 personen en een kinderbedje op aanvraag beschikbaar
 • Open keuken
 • Tweepersoons slaapkamer
 • Historische eenpersoons bedstede
 • Check in vanaf 15:00 uur, check out 11:00 uur

Reserveer dit pand

Minimaal 2 nachten

Kosten

Als lid van Vereniging Hendrick de Keyser krijg je 10% korting. Word nu lid

Kosten worden berekend na selectie van een datum en aantal personen.

Monument
Toeristenbelasting
Totaal

Kosten bijwerken

Let op: reserveringen met ledenkorting kunnen enkel telefonisch of per mail gedaan worden.