Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Huis Tichelaar
Huis Tichelaar
Huis Tichelaar II Makkum
Overnachten

Huis Tichelaar I in Makkum

Turfmarkt 5, 8754 CH Makkum, Friesland

prijs per nacht vanaf
€ 220,-
Aantal personen
6
Stap midden in het historische centrum van Makkum Huis Tichelaar binnen. Vergaap je aan de indrukwekkende schouw, houten balkenplafonds, plavuizen vloeren en unieke tegelplateaus. Hier zie je de Friese tegeltraditie in volle glorie.

Midden in het historische centrum van Makkum vind je dit 17de-eeuwse huis, gebouwd voor de Makkumse tegelbakker Freerk Jansz Tichelaar. Hier zie je de Friese tegeltraditie in volle glorie, want na Tichelaar, die aan de basis stond van het beroemde Makkumer aardewerk, voegde generatie op generatie tegelbakkers nieuwe tegeltableaus toe.

Zo werd deze plek een toonzaal van vakmanschap en de showroom van de tegelfabriek Tichelaar. Stap binnen in het voorhuis en vergaap je aan de indrukwekkende schouw, houten balkenplafonds, plavuizen vloeren en unieke tegelplateaus. Tezamen met de moderne inrichting levert dit een uniek plaatje op.

Rust na een dagje op of rondom het IJsselmeer uit in een van de comfortabele bedden en neem een uitgebreide douche in de badkamer met moderne Makkumer tegels. Om daarna lekker te ontbijten aan de grote houten eettafel, terwijl je uitkijkt op de historische gracht. Als het weer zich ervoor leent, is koffie drinken in de prachtige achtertuin ook een goede optie!

Dit huis kan los of in combinatie met Huis Tichelaar II, dat aan de achterzijde ligt, worden gehuurd. De twee appartementen worden gescheiden met een tussendeur die naar wens kan worden opengezet. Zo ontstaat er een groot huis voor 9 personen.

Doen in de omgeving

 • Ontdek het pittoreske Makkum
 • Verken het IJsselmeer per boot of tijdens een fietstocht
 • Ga kitesurfen of beoefen een van de vele andere watersporten
 • Flaneer langs het strand op de dijk 

Informatie

 • Voorhuis
 • Met (gedeelde) achtertuin
 • Geschikt voor 6 personen en een babybedje op aanvraag beschikbaar
 • De woonkamer is volledig betegeld met tegels uit de Tichelaar fabriek
 • Er zijn drie 2-persoons slaapkamers
 • Check in vanaf 15:00 uur, check out 11:00 uur
 • Huis Tichelaar I is minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn in verband met de aanwezigheid van een wenteltrap

Reserveer dit pand

Minimaal 2 nachten

Kosten

Als lid van Vereniging Hendrick de Keyser krijg je 10% korting. Word nu lid

Kosten worden berekend na selectie van een datum en aantal personen.

Monument
Toeristenbelasting
Totaal

Kosten bijwerken

Let op: reserveringen met ledenkorting kunnen enkel telefonisch of per mail gedaan worden.