Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Heusden
Foto MPJ van der Ven
Foto MPJ van der Ven
Heusden
Foto MPJ van der Ven
Foto MPJ van der Ven
Foto MPJ van der Ven
Overnachten

Huis Beelaerts in Heusden

Putterstraat 2, Heusden, Noord-Brabant

prijs per nacht vanaf
€ 150,-
Aantal personen
4
Monumentenliefhebbers, fietsers en levensgenieters opgelet: Huis Beelaerts is dé plek om uit te rusten, bij te komen en vooral om van te genieten in de schilderachtige vestingstad Heusden. 

De karakteristieke trapgevel, kleine ruitjes en rode luiken passen volledig in het straatbeeld van dit eeuwenoude stadje. Maar laat je niet misleiden; hoewel het hier om een historische plek mét een verhaal gaat, begeef je je in een zeer comfortabel huis met de luxe van deze tijd.  

Laten we dit zeventiende-eeuwse plaatje eens van binnen bekijken, je valt immers letterlijk met de deur in huis. Via de markante rode boerderijdeur loop je zó de hoge voorkamer binnen. Zoals dat ook in het jaar 1600 al het geval was, toen Heiltje Beelaerts met haar voeten op een stoofje voor het raam zat. Nu staat er een royale eettafel waar je uitgebreid aan kunt dineren en borrelen met uitzicht op de Catharijnekerk.  

Op de begane grond zijn via een brede gang het toilet, de wasruimte en de stadstuin te bereiken. Een fijne en intieme binnenplaats waar je kunt ontbijten of even je ogen dichtdoet in deze rustige omgeving. 

Neem je het kleine trappetje vanuit de voorkamer omhoog, kom je in de knus ingerichte opkamer waar je kunt neerploffen op de bank of in de uitnodigende stoelen. Hier geniet je van de rust, elkaar of een goede film.  

Vanuit de voorkamer kun je ook met een klein trappetje naar beneden; daar bevindt zich de zeer ruime keuken, met haar balkenplafond en oudhollandse tegeltjes. Deze woonkeuken is voorzien van alle gemakken en apparaten om een heerlijk diner klaar te maken of dat ontbijtje-op-bed met Nespresso koffie.

De spiltrap leidt je vanuit de voorkamer naar de bovenste verdieping waar je twee ruime slaapkamers en de moderne badkamer met regendouche en extra toilet vindt. In beide kamers staat een heerlijk tweepersoonsbed; je zult hier geweldig tot rust komen. 

Het huis is ingericht met veel oog voor comfort en uiteraard met historische elementen, zoals de nisjes, de houten en stenen vloeren en oudhollandse tegeltjes. Die elementen zijn ook verwijzingen naar wat zich hier vroeger afspeelde. En hoe leuk is het dat je op weg naar dit vakantiehuis een speciale podcast kunt luisteren over die tijd en over haar bewoners. Duik in de wereld van Huis Beelaerts en beleef hier mooie dagen!

  

DOEN IN DE OMGEVING 

  • Verken de vestingstad vanaf het water met rondvaart Wiljo 

  • Breng een bezoek aan de Catharijnekerk 

  • Bezoek het 700-jaar oude kasteel van Ammersroyen

  • Er zijn prachtige fietsroutes te starten en te eindigen vanuit Heusden 

  • Het spannende forteiland Geofort Herwijnen is een bezoek waard 

 

INFORMATIE 

  • 17e eeuws woonhuis 

  • Binnen de vesting van Heusden  

  • Geschikt voor 4 personen  

  • Check in vanaf 16:00 uur, check uit 10:00 uur

Luister naar de podcast van Huis Beelaerts

Luister nu naar het verhaal over de geschiedenis en bewoners van Huis Beelaerts! Zo kom je alles te weten over waar jij straks gaat verblijven. 

Geluidsbestand

Reserveer dit pand

Minimaal 2 nachten

Kosten

Als lid van Vereniging Hendrick de Keyser krijg je 10% korting. Word nu lid

Kosten worden berekend na selectie van een datum en aantal personen.

Monument
Toeristenbelasting
Totaal

Kosten bijwerken

Let op: reserveringen met ledenkorting kunnen enkel telefonisch of per mail gedaan worden.