Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
nieuws
16 oktober 2021

Nu open: Museumhuis De Quack

Per 8 oktober is aan de Elandstraat 12 in Den Haag het dertiende Museumhuis geopend: Huis De Quack. Het voormalige woonhuis van architect Jan De Quack dateert uit 1904 en heeft diverse bouwstijlen.

Ontdek Huis De Quack: al 100 jaar eigenzinnig

Een huis in metamorfose. Dit geldt zéker voor Huis De Quack in de Haagse Zeeheldenbuurt. Jan de Quack, architect en “sierkunstenaar” kocht het chique ‘rijtjeshuis’ rond 1900 en verbouwde het ingrijpend. Hiervoor vond De Quack praktische en geniale oplossingen waarmee hij eigentijdse, begin twintigste-eeuwse, trends en ideeën van de rijkere middenklasse over wonen en afwerking kon verwezenlijken. Hij combineerde daarbij verschillende architectonische stijlen wat het huis nog meer bijzonder maakt.

Het resulteerde onder andere in een traptoren aan de achterzijde, een rijkversierde erker, een etensliftje, een kamer-en-suite versierd met bladgoud en prachtige hout- en marmerimitaties.

Uniek is dat je alles mag aanraken. Je waant je letterlijk Jan de Quack. Je mag op de stoelen zitten, alle kasten en deuren openen of plaatsnemen in de woonkamer en wachten tot het personeel je een kopje thee of koffie komt brengen!

Openingstijden
Museumhuis De Quack is geopend op dinsdag t/m donderdag van 11-17 uur, en geregeld in het weekend. De openingstijden vind je op Huis De Quack | Museumhuizen.

Monument en Bed
Het is ook mogelijk om Huis De Quack te huren voor een weekend Den Haag of een vakantie van meerdere dagen. Zie Huis de Quack in Den Haag | Monument en Bed