Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
nieuws
24 mei 2023

Nu lezen: speurtocht naar de geschiedenis van villa 'Dennenheuvel'

Wouter van Elburg, onderzoeker bij Hendrick de Keyser Monumenten, neemt je mee in zijn speurtocht naar de geschiedenis van de spectaculaire villa 'Dennenheuvel' in Ubbergen. Het rijk geïllustreerde werk is nu te lezen op onze website!    

Heel af en toe komt er een zeer bijzonder pand voorbij, dat zowel bij het grote publiek als bij ons eigenlijk niet of nauwelijks bekend is. De villa ‘Dennenheuvel’ in het Gelderse Ubbergen, nabij Nijmegen, is daar een voorbeeld van. Dit pand uit 1900 werd halverwege 2022 door de Vereniging verworven van mevrouw E. Hornix- Straatman. Met zijn eclectische gevelarchitectuur en het bijzonder rijk gedecoreerde interieur, met wand- en plafondschilderingen in een unieke, eigenzinnige art nouveau-stijl, is Dennenheuvel zonder twijfel een topmonument.

Lees 'Dennenheuvel in Ubbergen' en kom alles te weten over de bewoners van 'Dennenheuvel', de ontwikkeling van het gebied Ubbergen, en natuurlijk het interieur en de architectuur van deze unieke villa.

'Dennenheuvel in Ubbergen' is een speciale online uitgave van Hendrick de Keyser Monumenten en wordt je aangeboden als Jaarartikel 2022