Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
nieuws
5 juli 2022

In Memoriam: Henk van Wijk (1944-2022)

Op 4 juli j.l. is de heer drs H.B. (Henk) van Wijk op 78-jarige leeftijd overleden. Henk van Wijk is 20 jaar nauw verbonden is geweest met Vereniging Hendrick de Keyser, waarvan veertien jaar als penningmeester.

Henk van Wijk was een invloedrijk econoom die na zijn opleiding in Rotterdam onder andere bij de Holland Amerika Lijn en vele jaren bij Aegon heeft gewerkt.

Bij zijn benoeming in 1994 als lid van de Raad van Commissarissen van onze Vereniging, werd hij meteen gedelegeerd commissaris. In 1998 trad hij toe tot het Bestuur, van 2000 tot 2014 in de functie van penningmeester. In die positie heeft Henk van Wijk de Vereniging grote diensten bewezen, zowel op financieel als op juridisch gebied. Hij was het soort bestuurder dat op ieder gebied met verstandige adviezen kwam en kaartte zaken aan al ruim voordat ze relevant bleken te zijn. Hij was spitsvondig en zijn meningen waren goed onderbouwd.

Naast zijn deskundige financiële en juridische bijdrage, was hij een enthousiast en zeer gewaardeerd lid van de Vereniging. Hij was bij vele excursies van de partij en had een goed contact met veel medewerkers. Regelmatig kwam hij op kantoor langs om een antiquarisch boek te brengen, dat van belang kon zijn voor de bibliotheek van de Vereniging. Bij zijn afscheid als penningmeester hadden de medewerkers een Monopoly-spel voor hem gemaakt, met panden en adressen uit het bezit van de Vereniging. Ook na zijn afscheid als penningmeester bleef hij betrokken bij het wel en wee van de Vereniging.

Wij zullen zijn mening missen.

Wij denken met veel respect en dankbaarheid aan Henk van Wijk en wensen zijn familie alle sterkte.

Algemene Ledenvergadering 2014