Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
nieuws
29 mei 2024

Leestip: Geraffineerd roze - Een mislukt plafond uit 1720

De restauratie op de Groenburgwal 56 in Amsterdam is in volle gang en er zijn een aantal verrassende ontdekkingen gedaan, zoals 'a touch of pink' in de plafondschildering. In de laatste editie van Tijdschrift van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed hebben Margriet van Eikema Hommes & Astrid van den Berg er een mooi artikel over geschreven. Aanrader om te lezen.    

tijdschrift van de rijksdienst voor het cultureel erfgoed 2 2024 - FOTO RENÉ GERRITSEN - Groenburgwal

Foto: René Gerritsen in Tijdschrift van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

 

"Het staat bekend als een mislukte schildering, de wolkenlucht met Flora en Zephyrus op het plafond van een grachtenpand in Amsterdam. Maar is dat wel zo? Bij de huidige restauratie kwam een roze achtergrond tevoorschijn. En die zet de kwaliteit van de voorstelling uit 1720 in een compleet ander licht."

 

Verder lezen? Download dan gemakkelijk Tijdschrift van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed via onderstaande link. Het artikel over de Groenburgwal 56 begint op pagina 12.

 

Download & lees verder