Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
nieuws
12 oktober 2023

Gratis rondleiding rondom Huis te Warmond - alleen in oktober en november

Wanneer je door de bomen een eerste blik werpt op Huis te Warmond, zie je een imposant, strak gestuct zachtgeel landhuis. Maar vergis je niet, achter de gevel zitten verschillende versies van een oud kasteel verstopt.  

Rondleiding

Achter het symmetrische uiterlijk van het huis liggen vele geheimen verborgen, die te ontdekken zijn gedurende zes weekenden in oktober en november tijdens de speciale 'sneak preview' rondleidingen. 

De rondleiding van circa 1,5 uur start vanuit het nieuwe informatiepunt gevestigd in de voormalige dienstvleugel van het kasteel (bij aankomst de linkervleugel), waar verteld wordt over de geschiedenis van het huis en haar bewoners. De buitenplaats wordt na al die eeuwen nog steeds bewoond, maar tijdens de rondleiding kun je wel een exclusief kijkje nemen in de centrale hal met het imposante trappenhuis. Hier kun je een glimp opvangen van de allure van het huis.

De rest van de rondleiding vindt plaats rondom het huis en loopt dwars door het prachtige landgoedpark van het Zuid-Hollands Landschap. Hier ontdek je welke trucs er allemaal zijn uitgehaald om het kasteel veel symmetrischer te doen lijken dan het daadwerkelijk is. En hoor je tijdens een wandeling de verhalen over de diverse voormalige bewoners die het huis sinds de middeleeuwen hun karakter hebben gegeven. De rondleiding eindigt weer in het kasteel met koffie en thee.

Maak het mee!

Benieuwd naar de verhalen over het huis en de bewonersgeschiedenis? Reserveer dan nu snel een plekje voor de ‘sneak preview’ rondleiding die nu tijdelijk gratis wordt aangeboden.

  Meld je hieronder aan voor een rondleiding op:

   

  Zaterdag 14 oktober 2023

  Meld je aan

  Zondag 22 oktober 2023

  Meld je aan

  Zaterdag 28 oktober 2023

  Meld je aan

  Zondag 5 november 2023

  Meld je aan

  Zaterdag 11 november 2023

  Meld je aan

  Let op, Huis te Warmond wordt bewoond
  We ontvangen u graag, maar willen ook de privacy van de bewoners respecteren. Daarom:

  • Gelieve niet op de tuinmeubels en zitjes zitten 
  • Bij aankomst graag meteen naar binnen gaan bij het informatiepunt of buiten de brug wachten tot 5 minuten voor aanvang van de rondleiding
  • Parkeren: Auto's en fietsen mogen worden geparkeerd op het parkeerterrein aan het begin van het park (toegankelijk via de Herenweg). Ook is er parkeergelegenheid aan de Beatrixlaan. U kunt dus niet doorrijden tot het huis.