Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
nieuws
28 mei 2021

De Museumhuizen zijn weer open!

Huis Van Meerten
Museumhuis Van Meerten in Delft

Verruil jouw huis en voel je thuis in dat van een kunstverzamelaar, een grietman of een architect!

De Museumhuizen zijn vanaf 5 juni weer open! Bijzonder is dat je deze unieke huizen ook écht kunt beleven: kruip in de bedstede, lees de krant in een luie stoel of neem plaats aan de eettafel voor een kopje thee. 

Huis Bonck, Hoorn ( foto Arjan Bronkhorst)
Museumhuis Bonck in Hoorn

Alle ruimte om te genieten

De afgelopen periode is iedereen veel thuis geweest. Nu onze Museumhuizen weer geopend zijn, kun je je eigen huiskamer tijdelijk verruilen voor een bijzondere huiskamer in één van de Museumhuizen van Vereniging Hendrick de Keyser. Voel je thuis in het huis van kunstverzamelaar Lambert van Meerten, grietman Frans van Eysinga of de puissant rijke houthandelaar Jan Hendrik Tromp Meester. Natuurlijk met inachtneming van de coronaregels: mét mondkapje en op 1,5 meter van elkaar. Met een klein aantal bezoekers per keer, krijg je alle ruimte om van je bezoek te genieten. 

Een keten van Museumhuizen: voor ieder wat wils!

De keten van Museumhuizen telt op dit moment 10 panden en wordt nog steeds uitgebreid. De huizen verschillen in bouwperiode en in bewoners (van rijk tot arm) en de huizen liggen verspreid over heel Nederland. In Museumhuis Van Meerten in Delft stap je een schilderachtig stadspaleis binnen. In Museumhuis Polman in Nagele ben je op bezoek in één van de eerste (semi) doorzonwoningen. Of wil je een kijkje nemen in een van de mooiste grachtenpanden van Amsterdam? Kom dan naar Museumhuis Bartolotti. In de (na)zomer openen er nog twee Museumhuizen: het empire Huis Barnaart in Haarlem en het chique rijtjeshuis De Quack in Den Haag.

Een bijzonder concept

Je beleeft de Museumhuizen op een unieke wijze: door al je zintuigen in te zetten; heel anders dan door vitrines kijken en achter koordjes blijven staan. Hoe klonk Den Haag in 1904? Hoe ruikt het in de keuken van jugendstil villa Rams Woerthe? Ga zitten op de rococo stoelen en maak de deurtjes van de kussenkast (voorzichtig) open. De huizen hebben ook  meerdere functies en zo kun je een aantal Museumhuizen een gedeelte van het jaar boeken als vakantiehuis en kun je er trouwen of dineren.

Voor adressen, openingstijden en prijzen kijk je op www.museumhuizen.nl.