Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
nieuws
6 april 2021

Bezoek dit weekend een Museumhuis!

Kun je ook niet wachten om weer op bezoek te gaan in een van de Museumhuizen? Dan krijg je nu de kans! Op 9, 10 en 11 april doen vier Museumhuizen van Hendrick de Keyser mee aan de pilot 'Testen voor Toegang'. Laat je testen en kom langs voor een exclusief bezoek in een van de Museumhuizen.

Drie dagen open!
Op 9, 10 en 11 april zijn Museumhuis Van Meerten in Delft, Museumhuis Van Eysinga in Leeuwarden, Museumhuis Bartolotti in Amsterdam en Museumhuis Gemeenlandshuis Amsterdam open. Het is op die dagen mogelijk om, met een negatieve coronatest, deze prachtige monumenten te bezoeken. Voor de coronatest hoef je niet te betalen.

Alle ruimte om te genieten
Wil jij meedoen aan deze pilot en als een van de eersten weer naar binnen bij één van bovenstaande huizen? Dan kun je vanaf woensdag 7 april een tijdslot reserveren via de website van Museumhuizen. Nadat je tijdslot is gereserveerd, maak je een afspraak voor een gratis coronatest. Er is natuurlijk maar een bepekt aantal kaarten beschikbaar, dus wacht niet te lang met het reserveren van je ticket. Eenmaal binnen houd je je mondkapje op. Ook blijft de 1,5 meter regel van kracht: je krijgt dus alle ruimte om van je bezoek te genieten.

Er valt wat te kiezen
In Museumhuis Van Meerten in Delft stap je het schilderachtige stadspaleis van Lambert van Meerten binnen. In Museumhuis Van Eysinga in Leeuwarden kun je unieke wandschilderingen bekijken in het herenhuis van een van de aanzienlijkste personen van de achttiende eeuw. Wil je één van de mooiste grachtenpanden van Amsterdam bezoeken? Kom dan naar Museumhuis Bartolotti.  Het statige Gemeenlandshuis Amsterdam is omringd door water. Ontdek de zalen waar de raad en de dijkgraven vergaderden en geniet van de prachtige tuin.

Beleef 500 jaar wonen in de Museumhuizen
Museumhuizen is een initiatief van Vereniging Hendrick de Keyser. Hendrick de Keyser houdt haar monumenten levend door ze open te stellen voor publiek. In de Museumhuizen beleef je als bezoeker onze woongeschiedenis. Niet door vitrines te bekijken en achter koordjes te blijven staan maar door plaats te nemen op de 18de-eeuwse stoelen en de deurtjes van de kast (voorzichtig) open te maken. Kom op bezoek en maak kennis met onze huizen en haar bewoners.

Meer informatie
Voor adressen, openingstijden en prijzen kijk je op www.museumhuizen.nl // www.museumhuizen.nl/nl/testen-voor-toegang
Voor meer info over het testen zie: www.testenvoortoegang.nl