Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
nieuws
26 februari 2021

Benoeming Bert Meerstadt als algemeen directeur

Directie per mei 2021
Isja Finaly, Bert Meerstadt en Wieske Wijngaards
Isja Finaly, Bert Meerstadt en Wieske Wijngaards (foto Arjan Bronkhorst)

Completeert directieteam Vereniging Hendrick de Keyser

 

‘Met zijn heldere visie op monumentenbeheer, zijn ruime managementervaring en zijn achtergrond in de architectuur, is Bert Meerstadt een aanwinst voor de Vereniging’, aldus Herman van den Eerenbeemt, voorzitter van Vereniging Hendrick de Keyser’.

Meerstadt is een mooie aanvulling op het team met Wieske Wijngaards als directeur Externe Relaties en Isja Finaly als directeur Beheer. Meerstadt treedt per 1 mei a.s. in dienst. De huidige algemeen directeur Carlo Huijts werkte in deze rol 27 jaar voor ‘Hendrick de Keyser’ en blijft als adviseur aan de Vereniging verbonden.

Bert Meerstadt: ’Hendrick de Keyser is dé autoriteit op monumentengebied van Nederland. De collectie omvat parels van monumenten door de eeuwen heen. Om directeur te mogen zijn van juist die vereniging is een voorrecht! Ik studeerde bouwkunde in Delft en ben architect, voor mij is de cirkel hiermee rond’.

Beknopt cv Bert Meerstadt

Bert Meerstadt (1961) is geboren in Den Haag. Hij studeerde bouwkunde aan de TU Delft en behaalde in 1988 zijn MBA aan INSEAD, Fontainebleau. Na functies bij onder andere McKinsey & Company en het communicatie/ marketing concern Young & Rubicam volgde een periode van 12 jaar waarin hij lid was van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Spoorwegen. Hij had daar onder meer NS Vastgoed en NS Stations in zijn portefeuille en was de laatste vijf jaar president-directeur. Meerstadt is voorzitter van de raad van commissarissen van Centraal Boekhuis en toezichthouder bij een aantal internationale bedrijven in de vervoerssector en IT. Hij is gedurende zijn loopbaan blijven ontwerpen en heeft onder meer een aantal restauratieprojecten gerealiseerd. Meerstadt is getrouwd en heeft drie volwassen dochters.