Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
nieuws
16 maart 2021

De BankGiro Loterij draagt 1,3 miljoen bij aan het behoud van onze monumenten

BGL

Historische huizen openen voor een breed publiek

Gisteren keerde de BankGiro Loterij een totaalbedrag van 83,5 miljoen euro uit aan 63 culturele organisaties. Vereniging Hendrick de Keyser is een van die culturele organisaties en ontvangt sinds 2000 jaarlijks een bijdrage voor de verwerving van bijzondere en unieke historische huizen. Mede dankzij de BankGiro Loterij hebben wij in de afgelopen 10 jaar huizen kunnen openen voor een breed publiek. Zo zijn dankzij de deelnemers 12 Museumhuizen en 18 Monument en Bed-locaties geopend verspreid over heel Nederland.

Quote:

“Dankzij de BankGiro Loterij hebben wij in 2020 het Teylers Hofje in Haarlem voor eeuwig toegevoegd aan onze collectie bijzondere huizen. Deelnemers, heel erg bedankt!” aldus onze directeur Externe Relaties Wieske Wijngaards.

Over de BankGiro Loterij – de cultuurloterij van Nederland     

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Minimaal 40 procent van de opbrengst schenkt de loterij aan cultuur in Nederland. Maandelijks spelen 781.000 deelnemers mee met de BankGiro Loterij. Zij maken elke maand kans op meer dan honderdduizend prijzen en dragen met een deel van hun lotprijs bij aan alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea. Dankzij de deelnemers kan de BankGiro Loterij in 2020 een bedrag van 83,5 miljoen euro verdelen onder 63 culturele organisaties.  Sinds 1998 kon de BankGiro Loterij dankzij haar deelnemers ruim 1,1 miljard euro bijdragen aan cultuur in Nederland.     
       
De BankGiro Loterij is met de Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Deze loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO). De Goede Doelen Loterijen zijn samen met de loterijen in het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Duitsland en Noorwegen de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. www.bankgiroloterij.nl