Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
nieuws
5 juni 2024

Achttiende-eeuwse 'hekjeskast' terug op Nijenburg

De prachtige 'hekjeskast’ van Nijenburg is terug op haar oude plek. De naam 'hekjeskast' komt van het open hekje op de kap. De kast komt uit 1770 en is gemaakt in Lodewijk XVI-stijl. Oorspronkelijk stond de kast op Buitenplaats Nijenburg in Heiloo, waar het diende als linnenkabinet.   

De kast werd aan ons geschonken door mw. Enklaar uit Utrecht, die de kast van haar familie had geërfd. Dankzij een bijdrage uit de familie kon de kast onlangs gerestaureerd worden door restaurator Jeroen van Koolwijk, waarbij de prachtige kleur van het Cuba mahonie weer werd hersteld. Compleet met 19de-eeuws Chinees porselein is de kast herplaatst in de zaal van Nijenburg.

Rondleidingen

Wil je de kast (en de rest van Nijenburg) komen bewonderen? Dat kan! Er worden maandelijks rondleidingen georganiseerd door Historische Vereniging Heiloo. Klik op onderstaande knop voor meer informatie en om aan te melden.

Meer info en aanmelden