Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Kan ik zaken aan de nieuwe huurder ter overname aanbieden?

Het is mogelijk om zaken in het pand achter te laten en ter overname aan te bieden aan de volgende huurder. U moet dit bij de voorinspectie aan onze medewerker woonkwaliteit melden.

Kerkstraat 20

Afspraken over overname kunt u zelf maken met de volgende huurder; wij zijn daarin geen partij. U ontvangt van ons wel een overnameformulier waarop wij u vragen de afspraken met de nieuwe huurder te noteren, en uiteraard kunnen wij u in contact brengen met de nieuwe huurder zodra deze bekend is. Er zijn verschillende belangrijke punten om aan te denken bij overname:

  • Overname heeft met name betrekking op zogenaamde roerende zaken zoals vloerbedekking of raambekleding;
  • De nieuwe huurder is niet verplicht zaken, al dan niet tegen betaling, van u over te nemen;
  • Bepaalde zelf aangebrachte veranderingen kunnen slechts ter overname worden aangeboden als ze in technisch goede staat zijn, ter beoordeling aan de medewerker woonkwaliteit.
  • Wanneer u goederen heeft overgenomen van de vorige huurder, bent u nu zelf de eigenaar van deze goederen en ook verantwoordelijk voor het zo nodig verwijderen daarvan wanneer de nieuwe huurder geen gebruik van de goederen wil maken.

Nieuwe huurder nog niet bekend?

Het kan voorkomen dat we op de einddatum van de huurovereenkomst nog niet weten wie er na u in uw woning komt wonen. In dat geval levert u de woning leeg op en vervalt de mogelijkheid van overname door de nieuwe huurder. In overleg kunnen eventueel zaken die ter overname aangeboden worden achterblijven in de woning. In dit geval zal in eerste instantie niet de gehele waarborgsom worden teruggestort. Mocht de opvolgende huurder de goederen niet willen overnemen dan verzoeken wij u deze alsnog te verwijderen. U krijgt hiervoor dan 5 werkdagen de gelegenheid. Mocht u dat niet doen dan zal de vereniging dat (laten) doen en worden de kosten hiervan verrekend met het restant van de waarborgsom.

Slechts in een beperkt aantal gevallen verstrekt Hendrick de Keyser u een vergoeding voor uw zelf aangebrachte verandering. De medewerker woonkwaliteit bepaalt of deze in technisch goede staat is en deelt u mede welke vergoeding eventueel wordt verstrekt.