Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Ik heb een (nieuwe) scheur ontdekt in de buitengevel of in de constructie, of een bestaande scheur is groter geworden. Wat nu?

Scheuren kunnen het gevolg zijn van zettingen in de ondergrond en de fundering, bouwkundige of materiaaltechnische problemen of veranderingen in de directe omgeving van het gebouw, zoals wijzigingen in de grondwaterstand of trillingen door bouwwerkzaamheden of verkeer. Ook overbelasting van het gebouw kan schade veroorzaken. Kwetsbare plekken in de buitengevel en de constructie vormen de aansluitingen tussen bouwdelen uit verschillende bouwfases, metselwerk boven gevelopeningen, en aan- of uitbouwen aan het gebouw, zoals pothuisjes en erkers. Scheuren zijn vaak te vinden in houten constructies, zoals vloerbalken en dakspanten. Soms zijn deze scheuren, met name in houten balken, erg fors. Toch hoeft dit lang niet altijd te betekenen dat de constructie zijn draagkracht en stabiliteit heeft verloren.

Als een scheur wordt ontdekt in de constructie of het metselwerk van uw pand is het van belang om te bepalen of de scheur nieuw is of al enige tijd aanwezig, en of de schade stabiel of instabiel is. Als de scheur vervuild is op het breukvlak, bestaat de kans dat de scheur al enige tijd aanwezig is. De inspectie-opzichters van Hendrick de Keyser monitoren panden met ernstige scheurvorming om de stabiliteit van de constructie te controleren. Heeft u het idee dat er plotseling nieuwe scheuren ontstaan in uw pand, of dat bestaande scheuren groter worden? Neem dan contact op via reparatieverzoek@hendrickdekeyser.nl.