Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Huis Van Meerten zoekt vrijwilligers

Open jij de deur bij Lambert en Dina van Meerten? Voor het fraaie museumhuis Huis Van Meerten in Delft zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die onze bezoekers gastvrij ontvangen. In Huis Van Meerten huis leren bezoekers niet alleen wat dit pand zo bijzonder maakt, maar ervaren ze ook hoe het was om er te wonen.

Er zijn geen afscheidingskoordjes of bordjes met ‘niet aanraken.' Onze gasten ontdekken wat er in de wandkast is opgeborgen en mogen plaats nemen op die sierlijke 19e-eeuwse fauteuil onder het genot van een kopje thee. De audiotour vertelt het verhaal over het huis en de bewoners.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die onze bezoekers een unieke ervaring willen bezorgen!

De rol van de vrijwilliger

Huis Van Meerten wordt opengesteld dankzij haar groep toegewijde vrijwilligers. Samen zorgen zij voor een warm en gastvrij ontvangst van de bezoekers. Vrijwilliger zijn in Huis Van Meerten betekent niet suppoost zijn of bezoekers rondleiden. Als vrijwilliger open je de deur, heet je bezoekers van harte welkom en begeleidt je de hen naar de kassa, hangt de jassen op en maakt een praatje. Kortom, je zorgt ervoor dat bezoekers zich welkom en thuis voelen!

Steek je liever de handen uit de mouwen in de tuin? Ook dat is mogelijk! Wekelijks komt onze tuingroep bijeen om de fraaie tuin te onderhouden. Samen brengen onze vrijwilligers het huis én de tuin tot leven.

Wat verwachten wij?

Voor Huis Van Meerten is Hendrick de Keyser Monumenten op zoek naar vrijwilligers met goede communicatieve en sociale vaardigheden, die het leuk vinden om met mensen te werken. Er is geen specifieke voorkennis of ervaring vereist, maar interesse in architectuur, het pand of de geschiedenis van de regio is gewenst. Daarnaast ben je woonachtig binnen een straal van 15 kilometer van het huis. Als vrijwilliger ben je minimaal 2 dagdelen per maand aanwezig.

We hanteren een kennismakingsperiode van twee maanden. Na die twee maanden gaan we met elkaar in gesprek en evalueren we hoe je het vond gaan. Besluiten we met elkaar verder te gaan? Dan vragen we een minimale inzet van twee dagdelen per maand.  

Bekijk onze Museumhuizen op: https://www.museumhuizen.nl/nl

Wat kan je van ons verwachten?

Ten eerste betekent vrijwilligerswerk bij Hendrick de Keyser natuurlijk werken in de meest bijzondere huizen van Nederland, maar ook in een bijzonder museum waar je de bezoekers niet verbiedt om ergens te gaan zitten, maar hen daar juist toe uitnodigt. Je werkt altijd samen met anderen. Onze vrijwilligers roosteren zichzelf online in, zodat er veel flexibiliteit is.

Jaarlijks worden lezingen en workshops georganiseerd met betrekking tot de woonhuisgeschiedenis, sociale geschiedenis of andere regionale geschiedenis, altijd in het kader van Huis Van Meerten. Ook wordt regelmatig een workshop collectiezorg georganiseerd. Leerzaam, en vooral erg gezellig!

Als vrijwilliger bij Hendrick de Keyser Monumenten wordt je standaard lid van de vereniging. Als lid kun je alle museumhuizen van de vereniging gratis bezoeken, maar ook deelnemen aan activiteiten en lezingen door het hele land.

Ook is er een reiskostenvergoeding beschikbaar en hebben we een WA- en ongevallenverzekering afgesloten voor onze vrijwilligers.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk in Huis Van Meerten? Stuur dan een bericht naar s.hoogervorst@hendrickdekeyser.nl.

Stuur een e-mail naar info@hendrickdekeyser.nl als je in het algemeen geïnteresseerd bent in vrijwilligerswerk bij Hendrick de Keyser.