Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Hoe zeg ik mijn huur op?

Wanneer u de huur van uw woning of bedrijfsruimte wilt opzeggen, dient u dit schriftelijk aan ons kenbaar te maken. Let hierbij op dat eventuele medehuurders eveneens de huuropzegging ondertekenen. In uw opzeggingsbrief vermeldt u per wanneer u de huur wilt beëindigen, naar welk adres u gaat verhuizen, uw telefoonnummer en het bankrekeningnummer waarop wij de waarborgsom aan u kunnen terugstorten. U ontvangt van ons een schriftelijke bevestiging. Mocht u eventueel iemand weten die uw woning of bedrijfsruimte na u wilt huren dan is het mogelijk om iemand voor te dragen. Uiteraard kunnen wij niet garanderen dat deze persoon in aanmerking komt voor de betreffende woning of bedrijfsruimte.

Wanneer moet mijn opzegging binnen zijn?
De opzegging dient vóór de eerste van de maand bij ons binnen te zijn, de opzegtermijn gaat dan in op de eerste dag van de maand. De opzegtermijn is vermeld in uw huurovereenkomst en kan één of twee kalendermaanden bedragen in het geval van de huur van een woning. Wanneer u een bedrijfsruimte huurt is de opzegtermijn meestal zes maanden tot een jaar. Controleer daarom vooraf goed uw huurovereenkomst om verrassingen te voorkomen. Zodra wij uw huuropzegging hebben ontvangen, nemen we telefonisch contact met u op voor het maken van afspraken voor de voor- en eindinspectie.

Wijzigingen in het contract of de opzegging
Slechts in sommige gevallen zal Vereniging Hendrick de Keyser op uw verzoek de einddatum van het huurcontract wijzigen. Het annuleren van een opzegging is slechts mogelijk als uw woning nog niet is aangeboden aan een opvolgende huurder. Zowel bij het wijzigen van de einddatum van het huurcontract als bij het annuleren van de huuropzegging zal, indien dit op
uw woning van toepassing is, de nieuwe hogere huurprijs in rekening worden gebracht. Dit gebeurt vanaf de oorspronkelijke einddatum van het huurcontract.

voorkamer

Overlijden
Ingeval van overlijden van de (huwelijks)partner, wordt de huurovereenkomst met de achterblijvende partner voortgezet. De rechten en verplichtingen van de huurovereenkomst van uw partner worden automatisch overgenomen door u als erfgename. De Vereniging dient dan een verklaring van erfrecht te ontvangen alsmede een overlijdensakte. Overeenkomstig uw wens wordt de tenaamstelling al dan niet veranderd. Ingeval van overlijden van een alleenstaande kan de huurovereenkomst door de erfgenamen worden beëindigd. Wanneer de huur in dit geval niet wordt opgezegd, eindigt de huurovereenkomst automatisch aan het einde van de tweede volle kalendermaand, na de datum van overlijden. De waarborgsom wordt altijd teruggestort op de rekening van de huurder, en niet op rekening van (één van) de erfgenamen.