Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Hoe ontlucht ik de centrale-verwarmingsinstallatie?

Wanneer u getik of geborrel hoort in uw radiatoren of in de leidingen van de centrale verwarming, of wanneer uw radiatoren niet goed warm worden, kan het zijn dat er lucht zit in de verwarmingsinstallatie. U kunt dit probleem eenvoudig zelf oplossen door de installatie te ontluchten. Hiervoor heeft u een speciaal ontluchtingssleuteltje nodig dat u bij elke doe-het-zelfzaak kunt kopen.

Lees eerst de handleiding van uw cv-installatie. Meestal moet u eerst alle radiatoren open zetten, de ketel goed opstoken gedurende 10 minuten en vervolgens de ketel uitschakelen. Daarna ontlucht u één voor één elke radiator totdat er water ontsnapt. Begin bij het ontluchten altijd met de radiatoren die zich op het laagste punt bevinden in het pand, en werk vervolgens per verdieping naar boven. De ontluchtingsopening vindt u aan de zijkant, aan de bovenzijde van de radiator en opent u met het sleuteltje. Hou een doek of een bakje bij de hand om het water op te vangen dat uit de radiator loopt. Let op: dit water kan heet zijn!