Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Hoe onderhoud ik mijn (historische) vloer?

In veel panden van Hendrick de Keyser bevinden zich historische vloerafwerkingen of vloeren die bij een restauratie naar historisch voorbeeld zijn teruggebracht. Deze vloeren vragen soms om ander onderhoud dan bij moderne vloeren gebruikelijk is. Hoe u een historische vloer reinigt en onderhoudt hangt af van het materiaal. Hendrick de Keyser heeft voor haar huurders een informatieblad samengesteld over het reinigen en onderhouden van verschillende typen historische vloeren. Download het informatieblad "Onderhoud van Historische Vloeren". Twijfelt u toch nog over hoe u uw vloer het beste kunt schoonhouden en onderhouden? Neem dan vooral contact op met de afdeling reparatieverzoeken.

Ligt in uw woning of bedrijfsruimte een los tapijt op de vloer? Zorg dan voor een goed ondertapijt. Dit voorkomt niet alleen dat u over een los tapijt uitglijdt, maar beschermt ook de vloer eronder. Een los tapijt werkt namelijk als schuurpapier op de ondervloer: vuil dat onder het tapijt terechtkomt schuurt de vloer op waardoor deze beschadigt. Dit geldt ook voor deurmatten: leg daar een vilt-laag onder en u hebt er jaren profijt van. Uiteraard is het erg belangrijk dat vuil en zand door middel van een deurmat zoveel mogelijk buiten het pand gehouden worden, maar vergeet u vooral niet om regelmatig tapijten en deurmatten uit te kloppen en hieronder te stofzuigen. Door vilt onder de deurmat te plaatsen voorkomt u dat vocht uit de deurmat de kans krijgt om de natuurstenen of houten vloer onder de deurmat aan te tasten. Daarnaast kunt u de vloer beschermen tegen krassen en afdrukken van meubels door hier vilt onder te bevestigen.