Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Hoe onderhoud ik mijn aanrechtblad?

Een aanrechtblad in de keuken heeft veel te lijden. Het is daarom belangrijk om een aanrechtblad goed te onderhouden en beschadigen te voorkomen. In algemene zin geldt dat u nooit hete pannen direct op het aanrechtblad mag plaatsen. Gebruik hiervoor onderzetters. Maak daarnaast gebruik van snijplanken en snijdt niet direct op het oppervlak van het aanrechtblad. In beschadigingen kunnen vuil en bacteriën zich eenvoudig ophopen. Bovendien kan vocht op deze manier het blad intrekken en daarmee schade aan het aanrechtblad veroorzaken. Controleer met enige regelmatig de kitvoegen rond het aanrechtblad om te zien of hier geen lekkage ontstaat, en reinig kitvoegen regelmatig: deze blijven vaak vochtig waardoor schimmels een kans krijgen. Hoe u het aanrechtblad reinigt en onderhoudt hangt af van het materiaal waarvan het blad gemaakt is.

Hendrick de Keyser heeft voor haar huurders een informatieblad samengesteld over het reinigen en onderhouden van verschillende typen aanrechtbladen. Dit informatieblad kunt u hier downloaden. Twijfelt u toch nog over hoe u uw aanrechtblad het beste kunt schoonhouden en onderhouden? Neem dan vooral contact op met de afdeling reparatieverzoeken.