Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Torenstraat 11

1601 HH Enkhuizen, Noord-Holland

Bekijk op kaart
Jaar van verwerving
1962
Bouwjaar
1625
Enkhuizen, Torenstraat 11
Enkhuizen, Torenstraat 11

 

Dit eenvoudige huis met trapgevel ligt in het oudste deel van de stad. Het heeft een lichte houten constructie met deels steens, deels halfsteens muurwerk. De detaillering van het houtskelet duidt op een datering in de eerste helft van de 17de-eeuw. 

De indeling van het huis bestond uit een voorhuis, binnenhaard met bedsteden en een kleine keukenaanbouw. Van hieruit keek men uit op de belendende Baansteeg. Links van de keuken bevindt zich een klein plaatsje met een uitgang naar de steeg. Omstreeks 1800 is het huis op bescheiden wijze gemoderniseerd waarbij de binnenhaard werd verkleind ten gunste van het voorhuis.

Voor meer informatie zie Huizen in Nederland, deel I Friesland en Noord-Holland, pp. 246-247.