Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Sint OIofssteeg 7, Amsterdam
Sint OIofssteeg 7, Amsterdam

Sint Olofspoort 7

1012 AJ Amsterdam, Noord-Holland

Bekijk op kaart
Jaar van verwerving
1967
Bouwjaar
1618
Amsterdam Sint Olofspoort 7

Dit huis stond in de 17de eeuw tegen de Olofspoort aangebouwd. Vermoedelijk werd het in 1618, toen de stadspoort werd afgebroken, geheel herbouwd. Het werd bewoond door schoenmakers en leerkopers.

In 1775 kwam het in bezit van de Hervormde Gemeente die het verhuurde aan de barbier Verhulsdonk. Deze moest in het huurcontract beloven geen lawaai te maken tijdens de kerkdiensten in de Olofskapel. De kamers op de verdiepingen werden apart verhuurd. In 1859 werd het huis ingrijpend verbouwd en gesplitst in een winkel en een bovenwoning. 


Voor meer informatie zie Huizen in Nederland, deel II Amsterdam, pp. 141-153.