Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Meipoortstraat 57

6981 DJ Doesburg, Gelderland

Bekijk op kaart
Jaar van verwerving
1958
Bouwjaar
1950
Doesburg Meipoortstraat 57

Dit kleine pandje is het bescheiden buurhuis van het grote gotische hoekhuis. De voorganger van het huisje werd in 1945 volledig verwoest. Het gehele complex werd in 1958 aan Vereniging Hendrick de Keyser overgedragen. In afwachting van restauratie van het grote hoekpand had architect Wolf uit Doesburg het huisje in 1955 opnieuw opgebouwd op basis van de maten van het oude huis. Het werd door hem ontworpen als woonhuisje met woonkamer en keuken op de begane grond en slaapkamers op de verdieping en de zolder.

Tijdens de bouw werd de bestemming gewijzigd in woon-winkelpand en verhuisde de woonkamer naar de verdieping. Het huis is gebouwd met een traditionele bakstenen gevel en houten balklagen.

Voor meer informatie zie Huizen in Nederland, deel IV Utrecht, Noord-Brabant en de oostelijke provincies, pp. 325-330.