Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Amsterdam, Kerkstraat 19
Amsterdam, Kerkstraat 19

Kerkstraat 19

1017 GA Amsterdam, Noord-Holland

Bekijk op kaart
Jaar van verwerving
1969
Bouwjaar
1670
Amsterdam, Kerkstraat 19

De Kerkstraat is onderdeel van de laatste 17de-eeuwse stadsuitbreiding van Amsterdam. Veel van de erven kwamen in handen van bewoners van de achterliggende Keizersgracht, die er vooral stallen en andere bijgebouwen bouwden. Kerkstraat 19 heeft daarentegen altijd een woonfunctie gehad. Het pand is vermoedelijk tegelijkertijd met nummer 21 opgetrokken. Deze panden waren in bezit van de broers Lucas en Hendrik Schulte. De stal die zich in dit pand bevond had een verdieping die toegankelijk was via een trap in nummer 19. 

Rond 1708 werd het huis op nummer 19 volledig verbouwd. Het stond hierna niet langer in verbinding met het buurpand. Ook kreeg het een nieuwe halsgevel met gebeeldhouwde klauwstukken en gebogen topafdekking. 

Voor meer informatie zie Huizen in Nederland, deel II Amsterdam, pp. 332- 334.