Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Amersfoort, Havik 33-35
Amersfoort, Havik 33-35

Havik 33-35

3811 EX Amersfoort, Utrecht

Bekijk op kaart
Jaar van verwerving
1941
Bouwjaar
1580
Amersfoort Havik 33 35 Arjan Bronkhorst

De panden Havik 33-35 werden gebouwd bij de haven aan de Eem. De gevel van Havik 35, het grootste huis van de twee, heeft boven de vensters renaissancedetails in de vorm van gebeeldhouwde schelpen die zijn afgezet met een terracotta decoratierandje.

De kappen van het huis zijn nog grotendeels in originele staat en worden gedateerd in de tweede helft van de 16de eeuw. In 1618 werd het kleinere huisje met de trapgevel toegevoegd als zijkamer. Van het midden van de 18de eeuw tot ver in de 19de eeuw was in het grote huis een bakkerij gevestigd.

Voor meer informatie zieĀ Huizen in Nederland, deel IV Utrecht, Noord-Brabant en de oostelijke provincies, pp. 414-416.