Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Amsterdam Brouwersgracht 48 2

Brouwersgracht 48

1013 GX Amsterdam, Noord-Holland

Bekijk op kaart
Jaar van verwerving
1918
Bouwjaar
1715
Amsterdam Brouwersgracht 48 2

Aan de Bloemgracht stonden verschillende rijtjes van gelijkvormige woonhuizen die in de 17de eeuw als beleggingsobjecten werden gebouwd. 

Dit huis werd samen met de buurpanden in 1644 gebouwd als een groep van drie, achter doorlopende voorgevels met pilasters. De top gaat terug op deze situatie. Het is het oudste voorbeeld van een halsgevel met pilasters die doorlopen tot in de geveltop. De hoekpilasters werden bij de modernisering van de buurpanden afgekapt. Ook aan de achterzijde van het pand is te zien dat het tegelijkertijd met het buurpand werd gebouwd.

Voor meer informatie zie Huizen in Nederland, deel II Amsterdam, pp. 300-302.