Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Amsterdam, Brouwersgracht 218
Amsterdam, Brouwersgracht 218

Brouwersgracht 218

Het huis ‘Slepers Welvaren' maakte deel uit van een ensemble van vijf huizen gebouwd op één erf op de hoek van de Brouwersgracht en de Binnen Oranjestraat. Het werd rond 1650 gebouwd door de aannemer Claes Claesz van Medemblick. Rond 1690 kwam het pand in handen van Pieter Blaue, die het verkocht, waarna er een café in gevestigd werd. 
Het pand werd in 1946 aangekocht door Vereniging Hendrick de Keyser en in de jaren vijftig gerestaureerd. De gevel behield daarbij de karakteristieken van het ‘aannemersclassicisme' van halverwege de 17de eeuw. De 17de-eeuwse indeling van het pand is nog goed te herkennen. Het huis had een apart bovenhuis, dat te bereiken was via een eigen opgang in de Binnen Oranjestraat. 

Voor meer informatie zie Huizen in Nederland, deel II Amsterdam, pp. 228-230.

foto 24