Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Bouwstijl

Delftse School

Periode
circa 1925 — 1955

Naast avantgardistische experimenten zoals het Nieuwe Bouwen, is de Nederlandse architectuur in de twintigste eeuw bepaald door architecten die trouw bleven aan meer traditionele vormen en deze combineerden met moderne bouwtechnieken.
In deze minder spectaculaire architectuur werd aangesloten bij de traditie van gesloten bakstenen gevels en met pannen gedekte zadeldaken. Een goed voorbeeld is het werk van de architect Alexander Kropholler, die verschillende kerken en raadhuizen ontwierp met kenmerkende bakstenen muren in de sfeer van Berlage en hoge met pannen bedekte zadeldaken. 
Het traditionalisme is verbonden met architecten van de Delftse School. De Delftse School had een groot aandeel in de na-oorlogse wederopbouw.