Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Van Ravesteyn

Het antwoord is... 1932

Huis Van Ravesteyn werd gebouwd in 1932!

Van Ravesteyn combineerde verschillende functies in één ruimte. Dat was heel vooruitstrevend in die tijd.

Van Ravesteyn

De woonkamer bestaat uit één grote ruimte waar plaats is voor het woon-, eet- en werkgedeelte. Geheel tegen de principes van het Nieuwe Bouwen, waarvan de leden zijn uitbundigheid en liefde voor ornamenten niet altijd konden waarderen.

Veel van zijn ontwerpen ontkwamen niet aan de slopershamer. Gelukkig is dít pareltje wel voor ons behouden.

Van Ravesteyn

Huis van Ravesteyn is slechts één van onze monumenten die we koesteren.

Help je mee om dit erfgoed te behouden? Word dan lid+ en bezoek onze huizen gratis!

Word Lid+ voor €55 per jaar en steun daarmee het behoud van erfgoed in Nederland

Uw gegevens
Adresgegevens
Automatisch incasso
Met het versturen van dit formulier geeft u ons toestemming om de incasso uit te voeren. U kunt op ieder gewenst moment de incasso stopzetten.
van Ravesteyn

Over Hendrick de Keyser Monumenten

 

Hendrick de Keyser Monumenten is hét nationale goede doel voor het behoud van architectonisch en historisch waardevolle huizen en hun interieur in Nederland. De huizen worden behouden door ze te gebruiken. Je kunt er wonen, werken, een evenement organiseren, er logeren, of ze bezoeken als museumhuis. 

 

 

Word lid en bezoek 14 museumhuizen gratis!