Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Museumhuis Barnaart

Het antwoord is... Empire stijl

Het interieur van Huis Barnaart is een goed voorbeeld van de Empire stijl!

Vanaf de buitenkant ziet het er al imposant uit, maar de binnenkant van Barnaart is nog veel indrukwekkender.

Huis Barnaart
Huis Barnaart in Haarlem
Museumhuis Barnaart

De beste ambachtslieden uit Haarlem en Amsterdam werden aangetrokken om het huis te maken tot het spectaculaire stadspaleis wat het was en nu nog steeds is. Philip Barnaart liet zijn ontvangsthuis aan de Haarlemse gracht bouwen door Abraham van der Hart. Het resulteerde in een stadspaleis dat er bijna on-Nederlands uitziet, met het gaafst bewaarde empire interieur in Nederland.

Barnaart

De afgelopen jaren was Huis Barnaart niet toegankelijk voor publiek, maar sinds kort is het te bezoeken als museumhuis. Help je mee om dit erfgoed te behouden? Word dan lid+ en bezoek onze huizen gratis!

Word Lid+ voor €55 per jaar en steun daarmee het behoud van erfgoed in Nederland

Uw gegevens
Adresgegevens
Automatisch incasso
Met het versturen van dit formulier geeft u ons toestemming om de incasso uit te voeren. U kunt op ieder gewenst moment de incasso stopzetten.
Huis Barnaart

Over Hendrick de Keyser Monumenten

 

Hendrick de Keyser Monumenten is hét nationale goede doel voor het behoud van architectonisch en historisch waardevolle huizen en hun interieur in Nederland. De huizen worden behouden door ze te gebruiken. Je kunt er wonen, werken, een evenement organiseren, er logeren, of ze bezoeken als museumhuis. 

 

 

Word lid en bezoek 14 museumhuizen gratis!