Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Komende tijd vindt in Huis Van Gelderen een reeks salongesprekken plaats. In de tweede salon wordt het tuinontwerp van Huis van Gelderen door Mien Ruys onder de loep genomen door tuinhistoricus Leo den Dulk.  

Huis van Gelderen

Dit jaar is Hendrick de Keyser een bijzondere samenwerking aangegaan aan met de stadsbouwmeester van Enschede, Jessica Hammarlund Bergmann. Jessica is ‘Stadsbouwmeester in Residence' in Huis Van Gelderen, het pand dat de Monumentenprijs Enschede 2023 heeft gewonnen. Samen met Hendrick de Keyser zal zij een reeks interactieve salongesprekken organiseren, over dit bijzondere huis, de geschiedenis, de familie die er woonde en Enschede.

In deze salon ga je de tuin in! Tuinhistoricus en biograaf van Mien Ruys, Leo den Dulk, neemt ons mee in de gedachtegang de tuinarchitect. En de tuinarchitect van de tuin bij Huis Van Gelderen was niemand minder dan Mien Ruys. Een Nederlands tuinarchitect, die internationale bekendheid genoot en als een van de weinige vrouwen het beroep van tuinarchitect uitoefende en ook wel wordt gezien als een ware pionier in de moderne tuinarchitectuur.

Het ontwerp van de tuin van Huis Van Gelderen is nauw verbonden met het ontwerp van het woonhuis en is een goed voorbeeld van de zorgvuldigheid waarmee vroeg naoorlogse tuinen werden ontworpen. Zichtlijnen, kamers, hagen en bordervakken, allemaal kenmerkend voor het werk van Ruys in de jaren vijftig.

Wil je meer weten over het werk van Ruys en de tuin van Huis Van Gelderen bewonderen? (De tuin en het huis zijn normaal gesproken niet open voor publiek) Kom dan naar dit event!

 

Ledenkorting
Leden van Hendrick de Keyser Monumenten kunnen dit evenement voor een gereduceerd tarief bijwonen.

Ben je al lid? Meld je dan aan voor dit evenement via deze pagina.

Nog geen lid? Hier kun je dat worden en zo, naast de korting op dit event, ook genieten van andere leuke voordelen!

 

Publieksevenement

Meld u aan voor:
Salongesprek over de jaren 50-tuin van Mien Ruys

Aanmelden