Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Museumhuis van Ravesteyn zoekt enthousiaste vrijwilligers

In het mooie, eigenzinnige woonhuis van architect Sybold van Ravesteyn is Hendrick de Keyser Monumenten op zoek naar vrijwilligers in de weekenden.

Utrecht - Prins Hendriklaan 112 Museumhuis Van Ravesteyn

Het museumhuis Van Ravesteyn is gevestigd in het woonhuis van de familie van Ravesteyn, wat Sybold in 1932 zelf ontwierp. Van Ravesteyn was bekend als spoorwegarchitect, en was een vreemde eend in de bijt onder zijn tijdgenoten zoals Rietveld. Bezoekers van het museumhuis worden uitgedaagd om het huis eigen te maken, zo mogen ze plaats nemen op alle stoelen en alle kasten openmaken.

Wat ga je doen als (kern)vrijwilliger?

We zijn specifiek op zoek naar ‘kernvrijwilligers’. Als kernvrijwilliger open je de deur, scan je de E-tickets en weet je hoe de kassa werkt. Daarnaast wordt er koffie, thee en sap geschonken in het huis. Kernvrijwilligers openen en sluiten het huis af, je krijgt dus de sleutel van dit monumentale pand. Onze kernvrijwilligers krijgen een BHV-cursus aangeboden en zijn verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het museumhuis.

Wat bieden we vrijwilligers?

Hendrick de Keyser Monumenten die het huis in eigendom heeft, biedt vrijwilligers een werkplek in dit bijzondere huis, met gezellige andere vrijwilligers. Je ontvangt een persoonlijke toegangspas waarmee je toegang hebt tot alle andere huizen van de vereniging, 10% korting op de vakantiehuizen van de vereniging en je kunt deelnemen aan een interessant lezingprogramma. Daarnaast ontvang je een dagvergoeding van €15,50 per gewerkt dagdeel (inclusief reiskosten).

Wat vragen we

We zoeken vrijwilligers met goede sociale en communicatieve vaardigheden. Als kernvrijwilliger ben je één dagdeel in de week beschikbaar, we zijn open van vrijdag tot en met zondag. Specifieke voorkennis is niet nodig, interesse in architectuur en/of de geschiedenis van de regio is wel altijd fijn! Daarnaast ben je woonachtig in regio Utrecht of de omliggende gemeentes.

Interesse?

Mail of bel dan snel naar de coördinator van museumhuis Van Ravesteyn; Femke de Boer. f.deboer@hendrickdekeyser.nl – 06 22119915