Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

In het Zeeheldenkwartier in Den Haag is verrassend veel Art Nouveau-architectuur te zien. Kom dat zien tijdens het Art Nouveau Festijn! Wij bieden je een unieke mogelijkheid om twee interieurbezoeken te doen in combinatie met een Art Nouveau-wandeling in het Zeeheldenkwartier.

Op zaterdag 8 juni is er een bijzonder evenement waarbij je onder andere het bedrijfspand van de firma J. Hoogeveen & Co bezoekt, dat al sinds 1895 aan de Veenkade is gevestigd en rond 1901 een Art Nouveau-pand lieten bouwen door architect W.B. Liefland. Maar in het Zeeheldenkwartier vind je ook Huis De Quack, met interieur van rond 1900, dat als museumhuis is opengesteld door Hendrick de Keyser Monumenten.

Art Nouveau Festijn

Het evenement gaat van start met een museumbezoek, waar je middels een audiotour meer te weten komt over meneer De Quack en het huis, vervolgens loop je met de gids naar het bedrijfspand van J. Hoogeveen & Co, waar de huidige directeur Jacques Hoogeveen zal vertellen over het pand en de geschiedenis van zijn bedrijf. Daarna ga je met de gids door het Zeeheldenkwartier en vertelt hij over de ontstaansgeschiedenis van deze wijk en ontdek je de vele Art Nouveau-gevels en andere details, waar je anders misschien aan voorbij zou lopen.

 

Samenvatting:

  • Wandelgids: Danny Versmoren
  • Wanneer: za. 8 juni 2024
  • Waar: Zeeheldenkwartier
  • Tijdsduur: ca. 2,5u. (interieurbezoeken en wandeling)
  • Deze combi van interieurbezoeken en wandeling wordt deze dag 2 keer georganiseerd.
  • Aanvang (met audiotour): Huis de Quack 13:00u en 15:00u.
  • De gids haalt u daar op om resp. 13:45u. en 15:45u. voor de rest van het programma.
  • Maximaal 15 pers.
  • Kosten per pers.: € 22,-
  • Verzamelplaats: Museumhuis De Quack, Elandstraat 12, 2513 GR Den Haag (de wandeling eindigt omgeving Anna Paulownastraat)

Tijdens het weekeinde is ook een los museumhuisbezoek te volgen en ook vindt op de zondag een programma rondom Louis Couperus plaats, voor meer informatie zie Hendrick de Keyser Monumenten.

Rondleiding

Meld u aan voor:
Art Nouveau Festijn: bezoek J. Hoogeveen & Co en Huis De Quack + wandeling

Aanmelden