Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Vrijwilligers gezocht: gidsen voor het huis en de tuinen van Beeckestijn

Rondleiding op Beeckestijn

Op buitenplaats Beeckestijn werken Vereniging Hendrick de Keyser en Natuurmonumenten samen met een grote groep vrijwilligers aan het in stand houden van het huis en de tuinen. Het is een gezellige groep mensen. Ze genieten van het werk in de natuur, de gezelligheid onderling en het delen van hun kennis over de cultuurhistorie en natuur op Beeckestijn. De rondleidingen die worden gegeven door het huis en de tuinen zijn erg populair. Hierdoor kan het gidsenteam wel wat versterking gebruiken. Lijkt het je leuk? Kom ons team versterken! 

Voor elk wat wils

Annelies de Leeuw (Sectorcoördinator van Hendrick de Keyser) en Eveline Blok (boswachter en vrijwilligerscoördinator van Natuurmonumenten) vertellen: “We hebben een grote groep trouwe vrijwilligers. En daar zijn wij ontzettend blij mee, want er is veel te doen. Een buitenplaats is niet vanzelf zo mooi en het werk is nooit klaar. De werkzaamheden van de vrijwilligers zijn heel gevarieerd: van het ontvangen van bezoekers, het geven van rondleidingen voor scholen en groepen in het huis, tot het poetsen van het koper. Ook buiten moet er een hoop gebeuren: Het snoeien van hoogstamfruit, licht zaagwerk, onderhouden van de historische tuinen, kruidentuin en moestuin, paden bijhouden, maaien met de bosmaaier of zeis en nog veel meer.”  

Vereniging Hendrick de Keyser en Natuurmonumenten doen het samen

De gebouwen op de buitenplaats zijn eigendom van vereniging Hendrick de Keyser. Het parkbos en de tuinen van Beeckestijn zijn in beheer bij Natuurmonumenten. De gehele buitenplaats Beeckestijn is met de gebouwen en het hele parkbos een rijksmonument. Het hoofdhuis is op dit moment op donderdag, zaterdag en zondag geopend voor publiek van 11.00-16.00 uur. Vanwege de Covid-19 maatregelen moet er wel online gereserveerd worden voor een bezoek aan het huis.  Het parkbos en de tuinen zijn dagelijks toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Regelmatig geven vrijwillige gidsen van Hendrick de Keyser en Natuurmonumenten rondleidingen door het hoofdhuis én de tuinen.

Doe je mee?

Wij zoeken enthousiaste gidsen, die het leuk vinden om hun kennis over de cultuurhistorie en natuur op Beeckestijn te delen. Natuurlijk word je ingewerkt door ervaren gidsen en krijg je ondersteuning en input vanuit beide organisaties. Je werkt samen met andere vrijwilligers, hebt contact met geïnteresseerde bezoekers van jong tot oud. De rondleidingen vinden met grote regelmaat plaats in de weekenden, maar kunnen – op aanvraag – ook op weekdagen gegeven worden.

Ben jij onze gedroomde vrijwillige gids? Beschik je over enige natuurkennis, ben je bereid om je de geschiedenis van Beeckestijn eigen te maken en kun je goed met mensen overweg? Stuur dan een mailtje naar info@buitenplaatsbeeckestijn.nl