Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Vacature Marketing en Communicatiemedewerker (24 - 28 uur p/w)

Energiek, doelgericht en creatief

‘Hendrick de Keyser’ is hét nationale goede doel voor het behoud en beheer van monumenten. De omvang van onze collectie met 435 woonhuizen gebouwd tussen 1495 en 1980, verspreid over Nederland is uniek. De bouwkunst, architectuur en interieurs zijn buitengewoon en veelal origineel. Eenmaal verworven panden blijven voor altijd in ons bezit en hiermee spelen wij een belangrijke rol in het erfgoedbeheer van het verleden, heden en de toekomst.

Sinds 2018 openen wij Museumhuizen om te bezoeken, te logeren en te ontmoeten voor een breed publiek. Hiermee worden nieuwe doelgroepen bereikt en na de eerste opstartfase wil ‘Hendrick de Keyser’ de komende jaren doorgroeien en investeren in een bredere achterban. Daarom zijn wij op zoek naar een medewerker marketing en communicatie die dit kansrijke terrein samen met ons wil gaan vergroten.

Wij kijken uit naar een nieuwe collega die ons team op het kantoor aan de Herengracht in Amsterdam komt versterken en net als wij de passie en het vakmanschap voor het behoud en openstellen van monumenten wil delen met heel Nederland.

Onze verwachting

Gezien onze ambities neemt (online) marketing en communicatie een steeds centralere rol in. ‘Hendrick de Keyser’ staat aan de vooravond van het uitrollen van vernieuwde proposities en strategieën. Als marketing en communicatie medewerker ben jij verantwoordelijk voor (online) marketingcommunicatie en sales, het ontwikkelen en uitvoeren van communicatieplannen en de externe- en interne communicatie. Je maakt deel uit van het team Communicatie en je werkt intensief samen met jouw collega’s van het team onder leiding van de teamleider.

We verwachten dat jij creatief bent in het ontwikkelen van campagnes voor de doelgroepen voor de verschillende labels Museumhuizen, Monument & Bed en Bijzondere Locaties zowel online als offline. Dat je sterk bent in het creëren van content voor de verschillende kanalen en doelgroepen. En dat je actief bijdraagt aan marktvergroting en inclusiebevordering van onze verschillende labels door onder andere door markt- en data-analyse.

Taken en verantwoordelijkheden

· De merkbekendheid van ‘Hendrick de Keyser’ en haar labels vergroten en het (uit)bouwen van de merkidentiteit;

· Het ontwikkelen en uitrollen van onze marketingdoelstellingen;

· Creëren van content voor verschillende doelgroepen en kanalen

· Bijdragen aan een data gedreven marketingorganisatie en het bereiken van (nieuwe) doelgroepen, die duurzaam aan ons verbonden worden;

· Het uitvoeren van de online strategie d.m.v. SEO, SEA, Google Analytics;

Profiel

· Minimaal 3 jaar relevante werkervaring op HBO/WO werk-, denkniveau;

· Uitstekende communicatieve vaardigheden (ook in het Engels);

· Creatieve schrijver

· Kennis van de traditionele marketing- en communicatiemethoden en innovatief op het bereiken van nieuwe en uiteenlopende doelgroepen

· Kennis van social media, Facebook Ads, Google Ads (SEA), Google Analytics, SEO en Mailchimp;

· Resultaatgericht en kritisch, flexibel en realistisch;

· Zelfstandige werker maar ook een initiatiefrijke teamplayer die de uiteenlopende afdelingen weet te inspireren en mee te nemen in het beleid;

· Sterk in het maken en bewaken van planningen en deadlines;

· Affiniteit met architectuur(geschiedenis);

De praktijk

Een groeiende organisatie die de cultuuromslag naar een publieksgeoriënteerde markt, gefundeerd en vanuit strategie, stap voor stap wil professionaliseren. Collega’s met groot commitment, een diversiteit aan vakmanschap en actief bijdragen aan onze taak als hoeder van erfgoed voor de toekomst.

Een positie in het enthousiaste team Communicatie, veel zelfstandigheid en meewerken aan een zeer kansrijke strategie met veel potentie.

Je ontvangt een marktconform salaris, afhankelijk van leeftijd en ervaring. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, aanstelling voor 24 tot 28 uur p/w, in eerste instantie voor een periode van een jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Solliciteren

Jouw motivatiebrief met actueel CV (beiden als PDF) ontvangen wij graag voor 1 juli 2021 per e-mail, vacatures@hendrickdekeyser.nl o.v.v. vacature medewerker marketing en communicatie. De kennismakingsgesprekken staan gepland in de tweede week van juli 2021. Voor vragen ten aanzien van de vacature kun je contact opnemen met Cunera Vergeer, teamleider Communicatie, 06 -159 55 772.