vereniging Hendrick de Keyser

Huizenbezit

Van Moddergat tot Valkenburg, van Pieter Post tot Rietveld

Appingedam - Dijkstraat 30

Het bezit van Vereniging Hendrick de Keyser is zeer divers: van renaissance tot art deco, van Abraham van der Hart tot Berlage. De collectie geeft een representatief beeld van de Nederlandse architectuur- en interieurgeschiedenis.

De collectie, die gemiddeld met vijf tot tien gebouwen per jaar groeit, omvat 419 panden en complexen, waaronder huizen, boerderijen, buitenplaatsen, hofjes, villa's, vissershuisjes en raadhuizen, verspreid over 107 plaatsen in heel Nederland. Het aantal verhuurde eenheden is vele malen groter.

Best - Bakpers 9

Het oudste huis van de Vereniging staat in Appingedam en heeft een kern uit de 14de eeuw. Het jongste huis is Huis Naalden uit 1982 in Best, ontworpen door architect Dom van der Laan.
De meeste huizen van de Vereniging zijn rijksmonument of gemeentelijk monument. Velen zijn symbolen van het architectonische erfgoed van ons land. Voor een overzicht van onze collectie en gedetailleerde informatie over het huizenbezit kijk onder de hele collectie >>.

Een steeds groter deel van het bezit van de Vereniging is toegankelijk voor publiek. Als lid van 'Hendrick de Keyser' kunt u deelnemen aan 'open dagen' en excursies. Op open dagen worden rondleidingen gegeven. Ook worden huizen opengesteld voorafgaand of na volttooing van een restauratie. De 'beperkt toegankelijke panden', vaak met zeer bijzondere interieurs, zijn enkele dagen per jaar speciaal voor de leden geopend.

Het bezit van 'Hendrick de Keyser' in kaart >>

Blokzijl - Kerkstraat 2