vereniging Hendrick de Keyser

Schenking voor Museum 'Huizen in Nederland'

Bijdrage BankGiro Loterij aan realisatie plannen voor 'Huizen in Nederland'

Schenking BGL 2017

Vereniging Hendrick de Keyser ontvangt van de BankGiro Loterij een bedrag van € 975.000!

De Vereniging viert in 2018 haar 100-jarig jubileum en met hulp van deze schenking van de BankGiro Loterij kan zij in dat jaar, na 100 jaar huizen verzamelen, 35 woonhuizen teruggeven aan een breed publiek door deze parels permanent te gaan openstellen.

35 unieke woonhuizen verspreid over heel Nederland die ieder hun eigen verhaal vertellen over de historie van het huis en haar bewoners. Gezamenlijk geven deze 35 huizen een aaneensluitend beeld van 400 jaar woonhuisontwikkeling in Nederland. Dit is uniek voor heel Europa!

Hoorn - Binnenluiendijk 3

Vereniging Hendrick de Keyser bezit 416 historische panden in heel Nederland. 100 jaar huizen redden voor het nageslacht heeft geleid tot een fantastische collectie woonhuizen. Tijdens het jubileum in 2018 zal Museum ‘Huizen in Nederland' in 10 panden worden gelanceerd om in de opvolgende jaren uit te groeien tot de beoogde 35 huizen. De karakteristieke woonhuizen die de Vereniging gaat openstellen voor een breed publiek, nemen ieder een sleutelpositie in in de woonhuisontwikkeling in Nederland.

Steenwijk - Gasthuislaan 2 (foto Arjan Bronkhorst)

Waarom hebben 16de-eeuwse huizen geen gang? (Amsterdam), Waarom had je oma twee keukens? (Steenwijk), waar ging je oudtante in bad (Den Haag) en waarvoor had je betovergrootvader een hangkamer? (Hoorn). Je kunt straks een reis maken langs al deze antwoorden in Museum ‘Huizen in Nederland'.

Logo BGL