Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Harsta State voorgevel
Harsa State
Harsa State
Harsa State
HarstaState voordeur
Overnachten

Harsta State

Harstawei 25, 9173 GA Hegebeintum, Friesland

prijs per nacht vanaf
€ 140,-
Aantal personen
2
Echt even weg van de drukte om je heen? Ga dan naar het uiterste noorden van Friesland waar je in het piepkleine Hogebeintum het prachtig behouden vakantiehuis Harsta State vindt.

Hoewel het huis uit 1511 dateert, word je meegenomen naar 1850-1900 toen Amelia Gerardina van Andringa de Kempenaer-de Schepper daar leefde. Van alle bewoners, heeft zij er het langst gewoond en meerdere tijdsgeesten beleefd die door Hendrick de Keyser zijn gevangen in de stijlvolle inrichting.

Het huis is deels een vakantiehuis en deels een museumhuis. Je geniet zowel van een ‘eigen huis’ waar je in alle rust jouw vakantie viert als ook van historie en cultuur die je kunt opsnuiven in het naastgelegen deel van het huis.

Na de groene lange oprijlaan en de 18-eeuwse gietijzeren toegangspoort die je naar het landhuis leiden, kun je praktisch voor de deur in- en uitladen (werp meteen even een blik op die geweldige oude boom in de tuin). De auto kan vervolgens gratis bij het bezoekerscentrum geparkeerd worden. De entree naar het vakantiehuis is exclusief voor jou bedoeld. Het is de toegang naar een historische omgeving met alle gemakken en comfort van nu.

De marmeren vloer, de twee tochtdeuren met mooi houtsnijwerk en de Perzische tapijten brengen je direct terug in de tijd. Ook accessoires zoals de houten wandelstok, oude schatkist en (elektrisch) werkende kandelaars geven de sfeer van weleer aan. De woon- en slaapkamer vind je aan de linkerkant van de gang. Plof neer op de bank in de ‘groene’ woonkamer met uitzicht op de privétuin en stel je voor hoe Amelia hier rond 1850 aan haar breiwerkje zat. Nu is het een plek waar dat natuurlijk nog steeds kan, maar je hebt ook de mogelijkheid om een Netflix film te bekijken. In de ruime kastenwand vind je plek voor je bagage én de architect heeft er een wasruimte gecreëerd om je tanden te kunnen poetsen voordat je ’s avonds de zware gordijnen sluit om naar bed te gaan.

Het heerlijke tweepersoonsbed vind je dan ook direct naast de woonkamer. In deze lilagekleurde slaapkamer word je geprikkeld door het uitgesproken behang met stinse planten en dieren. Het voelt als slapen in de natuur, het binnen-buitengevoel zal je niet ontgaan. Ook hier waan je je in de negentiende eeuw dankzij de ouderwetse mahoniehouten wastafel en de vitrages.

Nog niet toe aan nachtrust, maar wel aan een drankje, spelletje of het luisteren van muziek? Dat kan in de salon die speciaal na 17:00 uur beschikbaar is voor jou, nadat het museum gesloten is voor publiek. Je waant je hier in een levende ansichtkaart. De grote raampartijen geven vanaf hier ook weer zicht op de (landschaps)tuin met haar blauwe anemonen, een knus zitje, kronkelende paadjes en bijzonder Haarlems klokkenspel.

Haal Nespresso-koffie uit de ruime en volledige ingerichte keuken of pak die koude Chardonnay met wat nootjes erbij om heerlijk te ontspannen. De tijd is van jou, ook al lijk je in Harsta State in een ‘tijdmachine’ te zitten.

Doen in de omgeving

 • Een bezoek aan het aangrenzende museumhuis Harsta State kan niet ontbreken
 • Ook de kerk op de terp van Hegebeintum is een aanrader
 • Verken de regio op de fiets of wandelend
 • Een bezoek aan Museumhuis van Eysinga in Leeuwarden is zeker de moeite waard
 • Vakantiehuis Moddergat ligt niet ver bij Harsta State vandaan; wellicht is een combinatie met een overnachting daar mogelijk.

Informatie

 • Gebouwd in 1511, inrichting en architectuur uit de 19e eeuw
 • In het pittoreske dorp Hegebeintum gelegen
 • Combinatie Vakantiehuis & Museumhuis
 • Geschikt voor 2 personen
 • Van alle gemakken voorzien; comfort en historie gaan hand in hand
 • Check in vanaf 16:00 uur, check uit 10:00 uur

Reserveer dit pand

Minimaal 2 nachten

Kosten

Als lid van Vereniging Hendrick de Keyser krijg je 10% korting. Word nu lid

Kosten worden berekend na selectie van een datum en aantal personen.

Monument
Toeristenbelasting
Totaal

Kosten bijwerken

Let op: reserveringen met ledenkorting kunnen enkel telefonisch of per mail gedaan worden.