Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?
nieuws
12 april 2022

Op zoek naar Jacob de Wit met Hendrick de Keyser

Lezing en stadswandeling

Op zaterdag 23 april organiseert Hendrick de Keyser samen met Stichting Jacob de Wit een speciale excursie. Henk Atze Dijkstra, kunst- en architectuurhistoricus én voorzitter van de Stichting, geeft in Huis Bartolotti een lezing over de bekende 18de-eeuwse meester-schilder Jacob de Wit; in het bijzonder over zijn plafondstukken in dat huis, het Cromhouthuis en Huis De Vicq.

Na de lezing bekijkt u met een gids het interieur van Huis Bartolotti, waaronder natuurlijk de werken van De Wit. Aansluitend bezoekt u met de gids de andere twee bovengenoemde huizen: het Cromhouthuis (Herengracht 368) met één van Jacobs vroegste plafondschilderingen en het imposante Huis De Vicq (Herengracht 476).

Aanleiding voor deze bijzondere excursie is de expositie "Jacob de Wit, Op zoek naar een vergeten meester-schilder!", die van 29 maart t/m 30 april 2022 te zien is in de Amstelkerk in Amsterdam. Deze is georganiseerd door Stichting Jacob de Wit.

Aanmelden

Voor meer informatie over deze excursie en aanmelden gaat in onze agenda naar 'Meester-schilder Jacob de Wit - lezing en stadswandeling'.

Schildering De Wit boven deur naar binnenkamer Bartolotti
Witje boven de schuifdeuren naar de binnenkamer in Huis Bartolotti